Alexandra van der Zee in gesprek met Jongeren Politiek Helmond!

Op maandag 29 oktober heeft Noël een interview gehouden met Helder Helmond raadslid, Alexandra van der Zee. In de openbare bibliotheek in ons mooie centrum, hebben we het gehad over diverse onderwerpen zoals de algemene jongerenparticipatie, de werking van de gemeenteraad en hoe Helder Helmond samen met andere politieke partijen een steentje bij kan dragen aan het verbeteren van de jongerenparticipatie in de politiek. Ook deelden we samen onze meningen betreft ons profielwerkstuk, waar mevrouw van der Zee enorm positief over is. Ze vertelde dat ze enorm benieuwd was, wat uiteindelijk onze eindconclusie zou gaan worden. Hier zijn we heel erg blij mee, want dit geeft ons weer een boost om het beste neer te zetten voor ons onderzoek. Hierbij willen wij zowel mevrouw Van der Zee als Helder Helmond bedankten voor de tijd en mogelijkheid van het houden van de interview!
Aankomende donderdag hebben we een interview met PvdA fractievoorzitter Mohamed Chahim. Mocht je een vraag hebben vanuit de visie van de jongeren? Dan horen we het graag, via de mail of Instagram!
Klik hier om naar de site van Jongeren Politiek Helmond te gaan!

Helder Helmond aanwezig bij informatiebijeenkomst centrumontwikkeling!

Helder Helmond was aanwezig bij de de podiumbijeenkomst centrumontwikkeling. Alexandra van der Zee, René van de Westerlo, Michael en Martijn Rieter waren namens Helder Helmond hierbij aanwezig. Rode draad van de bijeenkomst: hou vast aan compact centrum, flink krimpen in vloeroppervlakte en aantal winkels, investeer in beleving en innovatiekracht ondernemers.

Helder Helmond aanwezig bij inspiratiebijeenkomst Lucas Gassel Jaar!

Raadsleden Michael Rieter, Martijn Rieter en burgercommissielid Louis van de Werff waren aanwezig bij de informatie- en inspiratiebijeenkomst Lucas Gassel, de meester van het landschap. Deze schilder is geboren in Helmond en heeft hier de eerste stappen gezet in de schilderkunst. Hij leefde in de 16 e eeuw, ook wel bekend staand als ‘de Brabantse Gouden Eeuw’. En nu is het zo ver! De Stichting Lucas Gassel is een feit, de samenwerking met Museum Helmond is gestart en de voorbereidingen voor het herdenkingsjaar (precies 450 jaar!) zijn in volle gang.

klik hier voor meer informatie over het Lucas Gassel Jaar.

Helder Helmond aanwezig bij Event Sustainable Food Initiative

Raadslid Martijn Rieter aanwezig bij Event Sustainable Food Initiative. Deze bijeenkomst was bij Foodtech naast de Groene Campus. Rondleiding gehad bij de bedrijven Bodec en Pascal Processing.


Raadsleden aanwezig op Brabantse Studiedag 2018

Raadsleden Alexandra van der Zee en Martijn Rieter aanwezig op de Brabantse studiedag 2018! Excursie gedaan van mest naar gas bij VICsterksel #BrabantVeiliger #Rijkswaterstaat #OmgevingsDienstZOB #Brainport_ehv 🐷💨

Raadsledenfestival vanuit de Veiligheidsregio

Onze Raadsleden Alexandra van der Zee, Michael en Martijn Rieter aanwezig bij de veiligheidsregio in Waalre. Hoe kom je je eigen huis uit, die vol rook staat. Brandweer op weg naar een melding langs geparkeerde autos waardoor er geen doorkomen is. Geef de hulpdiensten de ruimte en voorrang.