Geslaagd Fietsrondje Helder Helmond!

Het was een mooie dag. Helder Helmond hield gisteren het jaarlijks fietsrondje langs kerken, monumentale panden en begraafplaatsen. Onze gids was fractievoorzitter Michael Rieter die weer een mooie route had uitgezet en met passie vertelde over deze gebouwen. Zo hebben de aanwezigen weer meer geleerd en gehoord over een stukje geschiedenis van Helmond. Alexandra van der Zee werd nog in het zonnetje gezet vanwege haar mooi versierde fiets. Bij de eerste stop, de Cacaofabriek, hebben we heerlijk met z’n allen het zonnetje opgezocht met koffie en iets lekkers. Gelijktijdig was er in de Cacaofabriek de boekpresentatie van ‘De Goeikes’. Dit is een boek met allemaal beelden van Helmonders. Hier werd ook een exemplaar van aangeschaft voor de Helmond verzameling. Voor op de kaft staan onze twee trotse leden Andre van den Heuvel en Annie de Greef die er vandaag met fietsen niet bij konden zijn in verband met de uitreiking van dit gewéldig exemplaar. Daarna is de route vervolgd. Het was een mooie route. Naast de al genoemde mensen waren nog Cor Koolen, Louis Van de Werff, Ge Duijvelaar, Coby Pieper van der Aalst, Jolanda Kampert en Maartje Rieter aanwezig. Ik wil namens de organisatie iedereen bedanken voor hun bijdragen aan deze weer mooie zonnige dag.

 

Aankondiging: Helder Helmond fietst op 4 november

***   HELDER BERICHT   ***

HELMOND – Zondag 4 november doet Helder Helmond  – bij droog weer! – een tweede poging voor haar jaarlijkse fietstocht voor zowel leden als belangstellenden. De eerste poging op 23 september viel in het water…. Dé lokale politieke partij van Helmond doet dit al jaren als alternatief voor een autovrije zondag die tot 2014 in veel Nederlandse steden werd gehouden. In Vlaanderen en Brussel wordt in september nog wel de jaarlijkse autovrije zondag gehouden. En daar haakt Helder Helmond graag op haar manier bij aan. Daarmee draagt Helder Helmond een bescheiden steentje bij aan een helder milieu. We verzamelen dit maal voor de Lambertuskerk aan de Kerkstraat in het centrum. Daar zullen we om 12.00 uur (twaalf uur) stipt vertrekken. Een mooie route met onderweg regelmatige interessante uitleg voert je langs bijzondere plekken in Helmond. Einde uiterlijk 16.00 uur (vier uur). Wie haar of zijn fiets en/of zichzelf zo origineel mogelijk oranje kleurt, maakt kans op een leuke prijs! Deelname is gratis.

***   EINDE HELDER BERICHT   ***

12,5 jaar viering Helder Helmond

Vandaag een gewéldige mooie zonnige dag 12.5 jaar Helder Helmond met ónze leden en aanhang. Oud leden van het eerste uur Thea en Martin Martens waren ook aanwezig. Een uitleg van het Gilde door oude deken Ron Peters die een uitleg gaf over het Catharina Gilde. Al met al een mooie dag en als afsluiter Theo van Stiphout die koning van de dag werd vandaag. Tevens een kort woordje van de voorzitter Cor Koolen die de jubilarissen feliciteerde voor hun verdiensten. Gerard Hurks werd in het zonnetje gezet voor zijn bewezen diensten als burgerlid de afgelopen jaren.

Geslaagde dankjewel-receptie!

Gisterenmiddag werden onze kandidaten nog even in het zonnetje gezet bij onze vierjaarlijkse Dankjewel-receptie. Voor alle mensen die zijn/haar stem uitgebracht heeft op de mooie Partij Helder Helmond. Met dank aan Anja, Jolanda, en de DJ die deze middag mogelijk gemaakt hebben. Het waren mooie campagne maanden en jaren….want Helder Helmond doet dit vier jaar lang in onze stad. Zo ook weer vanaf nu tot 2020. Vreugde, spanning, ontroering, en blijdschap waren deze periode een ORANJE draad tijdens deze campagne. Iedereen bedankt voor haar Stem, inzet en moeite die men genomen heeft om onze campagne mogelijk te hebben gemaakt op welke wijze dan ook.