Roel Hanssen

Waarom Helder Helmond?                                                                                   

Een detail, maar voor mij een belangrijk detail. Wat we geleerd hebben is dat we altijd alles samen moeten doen.

Samen voor onze stad , en die ambitie heeft gelukkig elke partij. Dat blijkt ook wel uit het gegeven dat het ons Helmonders elke keer toch weer lukt, ook al zijn de politieke kleuren soms totaal anders, er toch weer een regenboog van weten te maken om de stad steeds weer verder te laten groeien.

Samen voor onze stad, ook mijn stad waarin inmiddels de 5de generatie binnen mijn familie zijn jonge leven mag gaan starten.

Mijn hoop is dan ook dat we voor onze jonge generatie een historische stad kunnen achterlaten, waarin de geschiedenis in al haar facetten te zien zal blijven en in ere wordt hersteld waar mogelijk.

Maar mijn grootste droom is, dat onze jonge generatie wellicht ooit de kans krijgt om op HBO niveau of zelfs universitair niveau in ons Helmond terecht zou kunnen. Dat is een lang traject, Maar niet onmogelijk. We hebben HBO de Kempel al. De TU in Eindhoven groeit uit zijn voegen, en er liggen genoeg kansen voor onze stad om daar een dependance van te verkrijgen. Een HBO op Food gebied zou de boel complementeren.

En ik behoef niemand uit te leggen dat als de studerende jeugd, die weer onze toekomst en pijlers worden eenmaal een stad weten te vinden, deze stad zal kunnen gaan floreren als nooit tevoren in ons centrum en op cultureel gebied, maar meer belangrijker op sociaal en economisch gebied voor een ieder.

Huisvesting voor studenten en de huurkosten voor de ouders zijn een complete ramp in elke andere studie stad. En we kunnen als stad Helmond er in ieder geval al vast voor zorgen dat studenten huisvesting gewaarborgd kan worden voor normale prijzen. Daar kunnen we al mee starten door het oude GAK kantoor en het oude belastingkantoor te faciliteren voor studenten. Dit vergt een investering, maar zal zich razendsnel terugverdienen, en verschaft onze stad al vast een basis in de onderhandelingen voor een HBO en hopelijk een dependance voor de TU. Ook Helmond hoorde bij de slimste regio ter wereld een paar jaar geleden.

Laten we dit meer benutten en een start maken hiermee. Met deze gedachte en hopelijk keuze zullen we in ieder geval alvast de studenten binnen kunnen krijgen.

Vandaar mijn keuze Helder Helmond,

Met vriendelijke groeten Roel Hanssen