Motie Houtrookoverlast unaniem aangenomen!

Na wat discussie in de gemeenteraad is de motie houtrookoverlast unaniem aangenomen. Deze motie is ingediend door raadslid Martijn Rieter samen met het CDA. De gezondheidsrisico’s van houtrook worden beter gecommuniceerd. Ook het melden van klachten wordt makkelijker gemaakt. Daarmee is er gehoor gegeven aan veel Helmonders die hier tegenaan lopen.

MOTIE-voorlichting-en-meldpunt-houtrookoverlast-INDIENEN-geconverteerd

Motie Houtstookoverlast unaniem aangenomen.

Helder Helmond stelt vragen over de Lokale Omroep

Helder Helmond wil graag aandacht vragen voor het fusieplan van Omroep Helmond en Dit Is Onze Wijk. In November 2018 waren we aanwezig bij de presentatie van de mogelijke fusie bij lokaal 42. Daar kwam naar voren dat Omroep Helmond een financiële injectie nodig heeft om zich te kunnen professionaliseren. Het materiaal waar de omroep mee werkt is verouderd en voldoet niet meer aan de huidige eisen van deze tijd. Het signaal wat we krijgen over volledige digitale radio en tv (het zogenoemde 3e scenario) voldoet niet aan de landelijke eisen van de NLPO (Nederlandse Lokale Publieke Omroepen). Daarom heeft Alexandra van der Zee van Helder Helmond een aantal vragen gesteld.

schriftelijke-vragen-LokaleOmroep.HelderHelmond-KLAAR-geconverteerd

Helder Helmond stelt vragen over de Lokale Omroep.

Helder Helmond is altijd benieuwd naar uw mening. Laat hieronder een reactie achter!

Helder Helmond brengt werkbezoek aan HomeComputerMuseum

Helder Helmond heeft vrijdagmiddag een werkbezoek gebracht aan het HomeComputerMuseum in Helmond. In het begin was er een korte inhoudelijke rondleiding. In themakamers met meubels en accessoires uit die vroegere jaren kan een ieder interactief de geschiedenis van de thuiscomputer (her)beleven. Dus geen vitrinekasten vol beeldschermen met begeleidende info-kaartjes, maar zelf van alles uitproberen op computers van toen. Na deze rondleiding zijn Michael, Louis en Martijn in gesprek gegaan met initiatiefnemer Bart van den Akker. Hierin is gesproken over de toekomst van het museum. Later meer.

Helder Helmond bij het HomeComputerMuseum.