Beantwoording brief: College biedt geen structurele medewerking voor huisvesting stadsgalerij

Raadslid Michael Rieter heeft begin deze maand aandacht gevraagd voor de stadsgalerij. Helaas heeft het college besloten om geen structurele medewerking te verlenen aan de huisvesting van de Stadsgalerij Helmond. De Stadsgalerij krijgt wel één maand uitstel waardoor ze pas 1 maart het pand moeten verlaten. Lees onderin de volledige brief.

Gelukkig heeft de brief wel geleid dat vele mensen hebben gereageerd met suggesties of oplossingen. Het doet ons goed dat al verschillende maquettes inmiddels een onderdak hebben gevonden. Het Missieklooster staat bij Alphonsus en het Huis van de Luts staat bij Il Borgo. Aanstaande zaterdag gaan ’t Station, Peapark en Villa Hiltus naar ’t Atrium. Er is nog geen onderdak gevonden voor ’t Kanaal voetbrug, Antonius Ziekenhuis, Speulhuiske en H. Hartkerk. Daarom nogmaals een oproep of er mensen weten waar deze 4 maquettes. Laat onderin een reactie achter.

VA-01-Helder-Helmond-Huisvesting-stadsgalerij

Column Martijn Rieter: Prioriteiten politie nog actueel?

Zijn de prioriteiten van de politie nog actueel? Dat vraagt Martijn Rieter zich af in zijn derde column. Helder Helmond maakt zich zorgen over de preventieve werking van de politie door de vele berovingen, steekpartijen, overvallen etc. De druk op de politiecapaciteit wordt steeds groter en heeft zijn maximum bereikt. Helder Helmond is van mening dat daardoor de lokale prioriteiten van de politie grondig onder de loep mogen worden genomen. Iedere 6 weken schrijft Martijn Rieter een column voor De Weblog van Helmond en weekkrant De Loop. Klik hier om zijn volledige column te lezen. We zijn als Helder Helmond natuurlijk benieuwd wat u van deze column vindt. Laat onderin een reactie achter.

column-prioriteiten-politie-nog-actueel.-pdf

Gezellige nieuwjaarsreceptie Helder Helmond bij Rozenhof

Afgelopen zondag was weer onze traditionele nieuwjaarsbijeenkomst waarbij de bubbels en oliebollen niet zijn vergeten! Dit jaar zijn we neergestreken in de onlangs prachtig vernieuwde ontmoetingsruimte van woon-zorgcentrum Rozenhof. Vanaf 10.30 kwamen de eerste leden binnengewandeld en werden ontvangen met een glaasje champagne. En natuurlijk waren er ook oliebollen om een beetje in de nieuwjaarssfeer te blijven. De Oliebollen kwamen van Patrick van Hout, die ook al jaren lid is van onze partij. Ze smaakte weer heerlijk, Patrick Bedankt! Onze voorzitter Cor Koolen heeft een korte nieuwjaarsspeech gehouden waarna fractievoorzitter Michael Rieter het politieke jaar heeft besproken. De boodschap was duidelijk: Ook in het nieuwe jaar staan we weer graag voor u klaar! Rond de klok van 13.30 werd het laatste drankje genuttigd en ging de laatste naar huis. We kijken terug op een gezellige nieuwjaarsreceptie.

Voorzitter Cor Koolen en Fractievoorzitter Michael Rieter met hun nieuwjaarsspeech
Oliebollen smaakte weer heerlijk, bedankt Patrick van Hout!
Voorzitter Cor Koolen gaat rond met de champagne

Geslaagde derde buurtcafé Helder Helmond

Woensdag 8 januari hield Helder Helmond al weer voor de derde maal haar buurtcafé. Met als hoofddoel: de politiek laagdrempelig met de Hellemonders te bespreken. De buurt in om te buurten. En het was wederom een geslaagde avond in wijkcentrum De Fonkel in de Hellemondse binnenstad. De aanwezige leden maar ook diverse geïnteresseerde Hellemonders konden meepraten, meedenken, vragen stellen maar ook hun hart luchten bij de 5-koppige fractie van Helder Helmond. Vooral de Veiligheid, of beter gezegd het ontbreken daarvan, was een onderwerp waarbij de emoties hoog opliepen. Voor sommigen was het zelfs al 5 óver twaalf! Daarnaast werd natuurlijk ook gesproken over drugsoverlast. Ook de enige Helmondse coffeeshop die in deze wijk ligt kwam aan bod. En natuurlijk werd ook over de maquettes gepraat die dakloos dreigen te worden. De avond werd door Louis van de Werff met zijn pet van Haw Ut Hellemonds luchtig afgesloten met een skon Hellemonds verhaal.

Beantwoording vragen: Stadionproces multifunctionele sportaccommodatie

De gemeente zal in overleg met de BVO Helmond Sport in gesprek gaan met de supporters bij de nadere uitwerking van het ontwerp voor het supportershome. Dit en meer in een reactie van het college op de brief van raadslid Martijn Rieter. Deze brief was opgesteld naar aanleiding van ons ”Buurtcafé Helder Helmond” van afgelopen 20 november bij Helmond Sport. Het enthousiasme voor het nieuwe stadion nam in een rap tempo af. Dit komt voor een groot deel omdat de supporters nauwelijks tot niet bij de vormgeving worden betrokken. Gelukkig komt daar nu verandering in.

Lees hieronder de volledige brief. Wat vindt u van de gehele gang van zaken? Laat onderin een reactie achter.

VA-046-Helder-Helmond-Stadionproces-multifunctionele-sportaccommodatie

Nieuwjaarsreceptie 12 januari in de Rozenhof

Aanstaande zondag 12 januari houdt Helder Helmond weer haar traditionele nieuwjaarsbijeenkomst waarbij de bubbels en oliebollen niet zullen ontbreken! Dit jaar strijken wij neer in de onlangs prachtig vernieuwde ontmoetingsruimte van woon-zorgcentrum Rozenhof aan Broekwal (in de Bloemenbuurt in Helmond-Oost). Inloop vanaf 10.30. Het ”officiële” deel begint om 11.00 en we eindigen rond de klok van 13.00. U bent van harte welkom om met ons samen te proosten op het nieuwe jaar. Tot dan!

Helder Helmond wil alternatief voor maquettes van de stadsgalerij

Foto: nieuws.ditisonzewijk.nl

Helder Helmond zou het heel jammer vinden als er geen nieuwe huisvesting komt voor de Helmondse maquettes van de stadsgalerij. Men moet voor 1 februari a.s. het huidige pand van de gemeente aan de Heistraat verlaten omdat dit wordt verkocht. We hopen dat de gemeente wellicht een ander gemeentelijk pand ter beschikking kan en wil stellen om wederom, al is het maar tijdelijk, deze aparte objecten veilig te stellen? Mocht dat niet mogelijk zijn dan hoopt Helder Helmond dat met het netwerk van politieke partijen, raadsleden en B&W er serieus gezocht kan en gaat worden naar een ruimte voor deze typische Helmondse collectie. En middels deze oproep hopen wij anders ook anderen in de stad (of daarbuiten?) om met suggesties of zelfs oplossingen te komen. Samen staan we immers sterker. Laat het ons weten!

Brief-Huisvesting-Stadsgalerij-HelderHelmond-pdf

8 januari Buurtcafé Helder Helmond in wijkhuis de Fonkel

Meepraten? Meedenken? Vragen stellen? Je hart luchten?

BUURTCAFÉ HELDER HELMOND OVER DE VEILIGHEID VAN HELMOND, DRUGSCRIMINALITEIT & COFFEESHOPBELEID!

HELMOND – Woensdag 8 januari houdt Helder Helmond voor de derde maal haar Buurtcafé. Deze keer in Wijkhuis Bredeschool De fonkel . Met als hoofddoel: de politiek laagdrempelig met de Hellemonders te bespreken. De buurt in om te buurten. Niet alleen met leden maar ook met de geïnteresseerde inwoners van Helmond. Meepraten? Meedenken? Vragen stellen? Je hart luchten? Het kan allemaal bij dit buurtcafé. We kijken vooruit naar de raadsvergadering van 14 januari. Ook hebben we het over de Veiligheid van Helmond, Drugsproblematiek, Coffeeshopbeleid, Hondenbelasting en Stadsmarketing. Maar vooral is er ook gelegenheid om je eigen punten in te brengen. Louis van de Werff van Haw Ut Hellemonds zal de avond ludiek afsluiten. Toegang uiteraard gratis! Inloop vanaf 19.30 uur met koffie. Aanvang om 20.00 uur en einde uiterlijk om 22.00 uur (met pauze met een drankje).