Criminaliteit onder jongeren in Helmond-West

Onlangs publiceerde het ED een artikel betreft Helmond West, oftewel het Haagje.

‘Echte volkswijk’ Helmond-West landelijk koploper met jongeren die risico lopen op criminele carrière: ‘Het is urgent’ 

Stefanie Brugmans – Aarts groeide op in Helmond-West, woont inmiddels in de binnenstad, maar kent de wijk nog altijd goed.
,,Ik schrik van de manier waarop dit nieuws wordt gebracht. Het geeft volgens mij ook een vertekend beeld van de werkelijkheid“, zegt het raadslid van Helder Helmond. ,,Volgens mij ligt het helemaal niet aan de jongeren of de gezinnen die er wonen, maar meer aan de kansen die wijkbewoners hebben gehad.”
 
Brugmans-Aarts vindt dat woningbouwverenigingen, de gemeente en ‘andere professionals’ in het verleden beter hun huiswerk hadden moeten doen en heeft hier dan ook vragen over gesteld aan het college:

Op de site van ‘zichtopondermijning.nl’ staat een overzicht van waaruit de analyse is opgemaakt c.q. welke kenmerken er allemaal zijn meegenomen om tot de gestelde conclusie te komen.

Op de site staat vermeldt dat de onderzochte groep een leeftijd kent van 8-23 jaar. Hiermee lijken ze te suggereren dat kinderen al op hele jonge leeftijd aan allerlei “risico’s” worden blootgesteld om later een ‘criminele carrière’ te gaan ontplooien.

De Gemeente Helmond en verantwoordelijk wethouder Mevr Dortmans (GroenLinks) waren niet bereikbaar voor een reactie aan het Eindhovens Dagblad. Al met al lijkt de integrale samenwerking tussen het sociaal domein & handhaving nog niet het gewenst effect te hebben gehad. Met alleen maar overleggen en praten komen we er niet.

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x