Helder Helmond stelt vragen over Cacaofabriek

Helder Helmond stelt vragen over het feit dat de Cacaofabriek in Helmond is op zoek naar een nieuwe horeca-uitbater. Het echtpaar Frans en Daniëlle Jordans moesten namelijk afhaken door de stress. Het stel had een tijdelijk contract tot eind december 2022. Het vertrek komt niet als een verrassing, gezien de voorgeschiedenis waarbij de beherende stichting de horeca in eigen hand nam. Het bestuur is onbereikbaar voor commentaar, maar cultuurwethouder Marita van Lierop laat weten dat het uitbaten van de horeca de verantwoordelijkheid van het bestuur is.

WAT ER AAN VOORAF GING

De gemeente Helmond had toegezegd een lening te verstrekken van drie ton aan de beherende stichting van de Cacaofabriek. Dit na het weigeren van meerdere banken. De exploitanten van de horeca in de Cacaofabriek werden uitgekocht en de stichting ging het restaurant zelf runnen. 

WAAROM NIET EERDER GEINFORMEERD?
Ten eerste willen we weten waarom we niet eerder zijn geïnformeerd over het vertrek van de horeca aangezien dit al enige tijd bekend is. Ook vragen we ons af tot hoever de verantwoordelijkheid van het bestuur van de Cacaofabriek reikt. Is de stress bij de horeca veroorzaakt door slechte communicatie? En is de sfeer in zijn geheel verbeterd sinds de verzelfstandiging?
 
Om de Cacaofabriek op de been te houden, stelt onze Van de Werff voor om wat principes te laten varen. Zo zou bijvoorbeeld geld gegenereerd kunnen worden door personeelsfeesten te organiseren in de grote zaal.
 

Om erachter te komen hoe de situatie in de Cacaofabriek er werkelijk voorstaat, pleit ik voor een grondig onderzoek naar de sfeer, communicatie en samenwerking van alle betrokken partijen.

DE LENING
Daarnaast is er nog steeds een lening van €300.000 die nog niet is terugbetaald. Als dit niet gebeurt, gaat dit af van de subsidiepot. Volgens Helder Helmond is dit oneerlijk dat anderen moeten boeten voor de omissies van de cacaofabriek.
 
Om erachter te komen hoe de situatie in de Cacaofabriek er werkelijk voorstaat, pleiten we voor een grondig onderzoek naar de sfeer, communicatie en samenwerking van alle betrokken partijen. Uiteindelijk moet de Cacaofabriek geld genereren om de broek op te houden.
ALLE VRAGEN OP EEN RIJTJE

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x