Inkrimpen Bravoflex Helmond?

Helder Helmond stelt schriftelijke vragen over het inkrimpen van het aantal bravoflex busjes in Helmond. Zie hieronder het pdf.

Vandaag ook in het ED. Klik hier.

schriftelijke-vragen-bravoflex-pdf

Helder Helmond stelt schriftelijke vragen over het inkrimpen van het aantal bravoflex busjes in Helmond.

Helder Helmond is altijd benieuwd naar uw mening. Laat hieronder een reactie achter!

One thought on “Inkrimpen Bravoflex Helmond?

 1. Geachte Raadsleden,

  Sinds december 2017 zijn de stadsbus-lijndiensten in Helmond vervangen door vervoer op afroep door Bravoflex.
  In het begin reden er dagelijks 4 busjes. Omdat ik aangewezen ben of openbaar vervoer of fiets, maak ik redelijk vaak gebruik van Bravoflex. O.a. om naar mijn werk op het Industrieterrein te komen en gaan.

  Tot voor kort was ik erg tevreden over deze mogelijkheid, ik heb het ook vaak aan anderen geadviseerd. Ik reserveer altijd minimaal 24 uur van tevoren, en met een marge van 15 minuten kon ik zo altijd op tijd op mijn werk zijn. Allen jammer dat er ’s avonds en op zondag geen openbaar vervoer was.

  Sinds kort rijden er nog maar 2 busjes en in de ochtendspits een paar uur 1 extra.

  Hiermee is betrouwbaar openbaar vervoer binnen Helmond een onmogelijkheid geworden.
  De ophaaltijden worden wel gehaald neem ik aan, maar voor een reis die eerst 8 minuten in beslag nam, ben ik nu soms 45 minuten onderweg. De busjes rijden van hot naar her dwars door Helmond, er lijkt geen enkele logica in te zitten, tijdens de rit worden er nog nieuwe ophaal- en afzetadressen toegevoegd. De laatste keer ben ik op tijd opgehaald, maar ben 2 x tijdens de rit gewoon bijna naast mijn woning gekomen. Ik zei nog tegen de chauffeur: kijk daar woon ik ! Toen zat ik al 15 minuten in de bus.

  Als je tijd zat hebt, niets te doen, en het leuk vindt om van hot naar her door verschillende wijken van Helmond te worden gereden door een overigens heel aardige chauffeur, neem dan vooral de Bravoflex.

  Als je naar je werk, kapper, ziekenhuisafspraak, huisarts, cursus of naar school moet, dan is er geen betrouwbaar openbaar vervoer in Helmond waar je gebruik van kunt maken.

  Wat in 1 jaar tijd is opgebouwd door de enthousiaste chauffeurs wordt nu door een ordinaire bezuinigingsmaatregel (want ja dat is het ! ) allemaal in no-time afgebroken.

  Ik verzoek u hierbij om u sterk te maken voor een beter openbaar vervoer in Helmond.

  PMH Vereijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *