Declaraties Wethouders Helmond

Helder Helmond vraagt aandacht voor de hoge declaraties van Rotterdamse wethouder Arno Bonte en of het college de belofte kan handhaven dat zeven wethouders niet meer zullen kosten dan de vijf voorgangers. Er is een aanzienlijk verschil tussen de declaraties van Bonte en de andere wethouders. Er wordt gevraagd of het stadsbestuur erover wil nadenken om wethouders na een jaar te verplichten om in Helmond te komen wonen.
 
Helder Helmond laat de hoge declaraties van Rotterdamse wethouder Arno Bonte niet onbesproken. Wij stellen vragen over de belofte dat er 7 wethouders niet meer zouden kosten dan de 5 voorgangers. De declaraties die Bonte (GroenLinks) in het derde kwartaal van 2022 aan reis- en verblijfskosten heeft gedaan, liggen een stuk hoger dan declaraties van voorgaande jaren, zelfs voor corona.
 
Om dit tegen te gaan stelt Helder Helmond voor om wethouders na een jaar te verplichten om in Helmond te wonen, via het omzeilen van de regels is dit nu namelijk niet het geval. Daarnaast wordt er aan de gemeente gevraagd om voortaan sneller te reageren, zodat het vertrouwen in het college gewaarborgd blijft.
De gemeente Helmond heeft de declaraties college-gelden namelijk pas na drie keer aandringen op de site geplaatst. De antwoorden op deze vragen zijn nog niet bekend, maar hieronder kunt u de vragen wel al inzien.
 
Om ervoor te zorgen dat de financiële situatie van wethouders niet uit de hand loopt, zal Helder Helmond de declaraties blijven volgen. Wij geven hiermee een duidelijke boodschap af: excessief declareren wordt niet gewaardeerd. Helder Helmond zal blijven monitoren.
,,Zou dit geen prima reden zijn om wethouders na een jaar te verplichten om in Helmond te komen wonen?”
DE VRAGEN

Om in de toekomst mee te denken over de vragen van Helder Helmond en de discussie over de hoogte van de declaraties van het stadsbestuur voort te zetten, is het wellicht interessant om lid te worden van onze partij. Als u zich aanmeldt geniet u voor maar 12.50 per jaar vele voordelen, zoals jaarlijks een uitnodiging voor de Algemene Leden Vergadering en daarnaast voor diverse andere evenementen die wij organiseren (Partij-BBQ, Drakenbootrace, fietsrondje, hooravonden etc.). Doe mee en laat je stem horen!

Steun onze beweging!

Steun ons werk voor Helmond! Wordt al lid voor 12,50 per jaar.

Lid worden
Laat ook een reactie achter!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x