Helder Helmond uit bezorgdheid over versneld klimaatcontract

,,Het hele proces geeft ons het gevoel dat het klimaatcontract ons door de strot wordt geduwd...”

Helmond, 12 juli 2023 – Helder Helmond, een politieke partij in de stad Helmond, uit haar bezorgdheid over het voorgestelde versnelde klimaatcontract van de gemeente. In het kader van de Europese klimaatmissie is Helmond geselecteerd als een van de 100 koplopers, en de gemeente heeft aangegeven te streven naar 100% klimaatneutraliteit binnen 7 jaar.

Fractievoorzitter Martijn Rieter van Helder Helmond benadrukt dat hoewel het belangrijk is om bij te dragen aan het verminderen van CO2-uitstoot en klimaatverandering, het stellen van haalbare doelen essentieel is. Het voorgestelde doel van 100% klimaatneutraliteit in 7 jaar wordt als onrealistisch beschouwd en roept vragen op over de haalbaarheid en gevolgen ervan.

Een van de belangrijkste zorgen betreft de mogelijke gevolgen voor de industrie. Het streven naar nul CO2-uitstoot in de industrie zou kunnen leiden tot het verlies van banen en het verplaatsen van fabrieken naar het buitenland. Daarnaast wijst Helder Helmond op de impact op de mobiliteit, waarbij er geen ruimte meer zou zijn voor brandstofauto’s. Dit zou grote consequenties hebben voor de inwoners en de economie van Helmond.

De bezorgdheid van Helder Helmond wordt versterkt door het gevoel dat het klimaatcontract “door de strot wordt geduwd” zonder een gedegen betrokkenheid van de gemeenteraad en de inwoners van Helmond. De politieke partij benadrukt dat het belangrijk is om een inclusief en transparant proces te hanteren bij het bepalen van ambitieuze doelen zoals klimaatneutraliteit.

Op dinsdag 4 juli zal het versnelde klimaatcontract worden besproken tijdens de commissievergadering, waarbij de gemeenteraad voor het eerst aan zet zal zijn. Helder Helmond benadrukt dat het niet alleen gaat om de manier waarop de stad versneld klimaatneutraal kan worden, maar vooral of dit wel het juiste streven is voor Helmond. Het stellen van realistische en haalbare doelen die rekening houden met de belangen van de inwoners is van cruciaal belang.

Helder Helmond roept op tot een open en constructieve discussie over het versnelde klimaatcontract en vraagt om zorgvuldige afweging van de gevolgen voor de industrie, mobiliteit en de haalbaarheid van het gestelde doel.

Helder Helmond roept op tot een open en constructieve discussie over het versnelde klimaatcontract en vraagt om zorgvuldige afweging van de gevolgen voor de industrie, mobiliteit en de haalbaarheid van het gestelde doel.


Lees het volledige artikel op de weblog:
WIL HELMOND EEN VERSNELD KLIMAATCONTRACT?

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Steun onze beweging!

Steun ons werk voor Helmond. U krijgt inspraak bij het kiezen van bestuur en kandidaat raadsleden, bent welkom bij de maandelijkse fractievergadering en nog vele andere voordelen! Lees hieronder welke!

Lid worden

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x