Henk van Dijk ontvangt eerste Helder Helmond Award

Henk van Dijk heeft de eerste Helder Helmond Award in ontvangst gekregen. Deze prijs gaat vanaf nu ieder jaar uitgereikt worden aan een Helmonder die zich keigoed inzet voor de stad. Henk heeft deze prijs gekregen voor zijn 44 jaar lange vrijwillige inzet voor Helmond. Voorzitter Sjef van Tilburg somde alle activiteiten op. Naast de award heeft hij een oorkonde en een geldbedrag van 250 euro gekregen om iets leuks te doen met zijn vrouw. Henk van harte proficiat!

Henk van Dijk keek lachend naar het gezelschap dat voor zijn deur stond: een afvaardiging van Helder Helmond. Broer Cees had Henk met een smoesje naar de voordeur gelokt. En zo mochten Henk en zijn vrouw Mia een mooi cadeau in ontvangst nemen uit handen van lijsttrekker Helder Helmond Louis van de Werff.

Alexandra Koolen vertelt: ’Het bestuur had gezamenlijk bedacht om elk jaar een Helmonder in het zonnetje te zetten en hem of haar een award te geven. Een beeldje, een oorkonde, bosje bloemen voor de partner en een geldbedrag, zodat ze ook nog iets leuks kunnen doen. Het was eigenlijk de bedoeling dit uit te reiken tijdens onze nieuwjaarsreceptie. Maar omdat deze ook dit jaar niet mag doorgaan, hebben we besloten om de eerst Helder Helmond Award uit te reiken bij Henk thuis. Cees hebben we betrokken in het complot, om te zorgen dat hij wel thuis zou zijn, wanneer we het komen uitreiken.’

Met een korte toespraak over de verdiensten van Henk van Dijk voor Helmond, besloot Van de Werff met de uitreiking van de award. Henk reageerde verrast: ‘Dit had ik niet kunnen bedenken. Na 44 jaar vrijwilligerswerk! Ik vind dit een schitterend idee om een vrijwilliger te belonen. Het is toch geweldig als ze zo aan je denken!’ Ook zijn vrouw Mia reageerde verrast: ‘Dat ze met dit bosje bloemen ook aan mij denken! Dat vind ik wel leuk en ik ben er erg blij mee.’ De sculptuur heeft een plaatsje naast de tv gekregen. Mia: ‘Zo, we zetten het hier neer, dan kun je er de hele dag naar kijken.’ Reactie van Henk: ‘Ik vind het gewéldig!

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x