Martijn Rieter nummer 11 op de lijst van Code Oranje

Helder Helmond-raadslid Martijn Rieter staat op plek 11 bij Code Oranje, de vernieuwingsbeweging van Richard de Mos die in maart meedoet aan de Tweede Kamerverkiezingen.

De manier van politiek bedrijven van Helder Helmond heeft veel raakvlakken met hoe Code Oranje het wil gaan aanpakken. We willen 
niet over, maar mét de mensen praten: politiek van onderop. Aldus Rieter die wil dat inwoners meer inspraak krijgen. “Wij luisteren al naar de inwoners, door zichtbaar te zijn in de stad en het houden van buurtcafés in alle wijken van Helmond. Code Oranje met het bindend referendum, de gekozen burgemeester en burgertoppen”. Rieter maakt zich zorgen over het tekort aan agenten, het schrappen van buslijnen en de groeiende afvalberg. “Allemaal ellende veroorzaakt door fout beleid in Den Haag”, aldus Rieter, die zich als politicus wil ontwikkelen. “De ervaring die ik nu opdoe bij Code Oranje wil ik ook weer benutten bij mijn werk als raadslid voor Helder Helmond”.

“Het is belangrijk dat we als lokale politici de handen ineen slaan voor een stevig geluid in de Tweede Kamer. Gemeenten lopen tegen grenzen aan. Ze komen jaarlijks twee tot drie miljard euro tekort. “Net als Code Oranje maakt Helder Helmond politiek met mensen in plaats van over mensen. Het is geweldig dat we met Martijn Rieter iemand hebben die opkomt voor de belangen van Brabant in het algemeen en Helmond in het bijzonder”, aldus Code Oranje-lijsttrekker Richard de Mos, die zijn aanhang in Brabant snel ziet groeien. “

Bert Blase, bestuursvoorzitter en oprichter van de vernieuwingsbeweging: ”We zijn erg enthousiast over de deelname van Martijn. Hij vertegenwoordigt niet alleen de stad en de regio, maar ook nog eens het jonge geluid. Veel jongeren zien het nut niet om te gaan stemmen, maar Martijn laat zien dat je het ook kunt omdraaien: ga zelf meedoen, zodat je laat zien wat je belangrijk vindt.”

Code Oranje wordt de laatste maanden gepeild op Kamerzetels. Volgens opiniemaker Maurice de Hond ligt er een groeipotentieel tussen de drie en de negentien zetels. Kijk hieronder een item van Martijn en Richard die op pad waren in stiphout om in gesprek te gaan mensen met inwoners omtrent een beoogd zonnepark.

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x