Bustour Helder Helmond!

Vanmorgen om 9.00 uur begon ons evenement met de Bus on Tour. Op deze dag gingen wij alle wijken af om te horen en te zien. Samen met Jason van Ditisonzewijk en Natuurlijk Peter onze vaste buschauffeur vertrokken we richting Helmond Noord. Wat we vooral tegen kwamen dat er verschillende wijkcentra`s zo goed als leeg waren. Ondanks verschillende tijden van de dag die we aandeden. Grote leegstand viel op in Brandevoort.

Ook hele kritische inwoners…maar ook veel inwoners die teleurgesteld en sommige zelfs boos waren hoe het erin onze Stad aan toe gaat. Persoonlijk droeg ik mijn VN-ambassadeurschap uit….wat mooie en fijne gesprekken opleverde. Ook hier zie je dat veel inwoners dit een goed initiatief vinden want ook zij vinden dat iedereen mee moet kunnen doen in onze samenleving. BEWUSTWORDING is dan een groot goed dit nog meer uit te dragen. Het feit dat dit in ons verkiezingsprogramma opgenomen is maken wij ons daar allen erg hart voor dit samen te realiseren in onze stad.

In de middag kwamen we aan bij Helmond- West waar `T Patronaat geopend is….dus als ambassadeur een kijkje genomen of ze onze vragen en aanbevelingen hadden meegenomen met deze verbouwing waar vele gelden ingestoken zijn.

Ik schrok dat het niet toegankelijk gemaakt is en onze aanbevelingen niet meegenomen zijn in de uitvoering. Ook al is dit gebouw speciaal verbouwd is voor de beginnende ondernemer of ondernemers die al een tijdje hun beroep uit oefenen. Dit werd mij even duidelijk gemaakt door een ambtenaar die erg trots was op deze realisatie waarvan ze vertelde dat dit niet voor bezoekers was maar uitsluitend voor de ondernemer. Volgens deze dame konden ze dit niet want de raad had er meer geld voor moeten uittrekken. Dus de bovenste etage heb ik niet kunnen bezoeken.
Volgens het VN-verdrag moet dit aan de eisen voldoen sinds 2016. Al met al wordt hier straks weer extra geld aan uitgegeven om dit alsnog te realiseren.

Afijn weer verder op naar Mierlo-Hout, Brandevoort en Stiphout de laatste stop waar we rond half vier arriveerde. Hier met wat ondernemers gesproken…over de nieuwe aanpassingen van de hoofdstraat….waar ook weer niet over nagedacht blijkt te zijn daar deze met nat weer erg glad is en als de zon schijnt deze spiegelt zodat het ook gevaarlijk blijkt te zijn.

Na deze Tour keerde we weer terug naar Boscotondo en na het e.e.a. geëvalueerd te hebben…. kunnen we constateren dat er nog een hoop gedaan moet worden…..en zeker meer….. nog meer naar de inwoners en ondernemers geluisterd mag/moet worden. wij hopen dan ook dat U gaat stemmen voor een nog beter Helmond voor de Helmonder.

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x