Helder Helmond en Helmond Aktief gaan samen verder

De leden van de politieke partijen Helder Helmond en Helmond Aktief hebben ingestemd met samenvoeging. De partijen gaan samen in een vereniging en onder de naam Helder Helmond de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 in.

Vanwege de Corona-maatregelingen is een schriftelijk stemming onder de leden gehouden. De samenvoeging wordt in stappen uitgevoerd. Per 1 februari 2021 zijn de leden samen in een vereniging en is een nieuw bestuur Helder Helmond gevormd met bestuursleden van de beide huidige partijen. Onder leiding van de huidige voorzitter van Helmond Aktief, Sjef van Tilburg, zal het bestuur alle voorbereidingen treffen die nodig zijn om de verkiezingen van 2022 in te gaan. Zo zal in september door de leden een lijsttrekker worden gekozen.

De fracties Helmond Aktief en Helder Helmond gaan nauw samenwerken. Als de lijsttrekker bekend is zal op 1 oktober de fractie van Helmond Aktief definitief aansluiten bij Helder Helmond. Voorzitter Helder Helmond Cor Koolen: “de samenvoeging van partijen zal de stem van de lokale politiek sterker maken. De huidige versnippering in de gemeenteraad is niet altijd effectief genoeg om de lokale belangen voorrang te geven”. Voorzitter Helmond Aktief Sjef van Tilburg: “in de praktijk denken we vaak hetzelfde over politieke thema’s die belangrijk zijn voor Helmonders.  Bundeling van krachten is dan logisch”.

De beide fractievoorzitters Helmond Aktief, Berry Smits, en Helder Helmond, Michael Rieter, zijn blij met deze stap van de leden. “Wij gaan nu nog meer samenwerken en zullen ons nu voorbereiden op samenvoeging van de fracties per 1 oktober. We zien niet om naar het verleden en werken samen aan de toekomst van Helder Helmond”.

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x