Helder Helmond vraagt opheldering onterechte boetes scanauto

Raadslid Alexandra Koolen vraagt opheldering onterechte boetes scanauto.  De nieuwe scanauto van parkeerbeheer die de controle op foutief/langdurig parkeren moet versoepelen zorgt voor veel problemen. In meerdere gevallen blijkt dat er onterechte boetes uitgegeven zijn. Daarover heeft Helder Helmond vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders.

De scanauto rijdt al sinds april rond door de binnenstad van Helmond. Helder Helmond wil graag weten hoeveel onterechte bekeuringen er sinds die tijd zijn uitgegeven en of er veel bezwaren ingediend zijn. Wellicht dat het probleem bij een van de parkeerautomaten ligt (of meerdere storingen), wat daarvan de oorzaak is en of mensen de boetes gewoon moeten betalen of bezwaar in moeten dienen.

Helder Helmond vraagt of het college met hen eens is dat er een oplossing moet worden gevonden voor dit probleem. Daarnaast vraagt Helder Helmond ook om een uitleg van hoe de auto werkt en of er een evaluatie komt van de inzet. Het college gaat nu met de vragen aan de slag en komt binnenkort met een antwoord.

scan auto parkeerbeheer pdf

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x