Leden Marij en Leon vieren gouden huwelijk!

Vandaag, 19 november 2021 zijn onze Helder Helmond leden Marij en Leon de Fost-Rooijackers 50 jaar getrouwd. Van harte proficiat voor deze mooie mijlpaal!

Zij leerden elkaar kennen op tweede kerstdag 1967 in Zaal van Oosterhout in Lierop en sindsdien altijd bij elkaar gebleven. Wat jaren later op 19 november 1971 zijn ze in het huwelijk getreden en gingen ze wonen in de Kloosterweide in Helmond. Marij werkte in die tijd als modinette bij de Milo in Mierlo-Hout, Leon was als administrateur werkzaam bij de Citroën-garage van Jan van Gorp aan de Kanaaldijk in Helmond. Hij kocht daar meer dan regelmatig een Citroën 2CV (de eend), waar vooral Marij mee rondreed. Het is meer dan eens gebeurd dat Marij op zoek was naar haar auto, maar niet kon vinden. Leon had hem alweer verkocht, maar was ‘vergeten’ dit aan Marij te vertellen. Hij zei dan altijd: “Fietsen is gezond en morgen heb je weer een andere auto.”

Leon en Marij kregen twee zonen: Jeroen werd in 1973 geboren en Sander in 1975. Marij stopte in 1973 met werken, toen Jeroen werd geboren. Iets wat in die tijd veelal gebeurde. Ook Leon wisselde van baan en ging bij de Kamer van Koophandel in Eindhoven werken. Dat heeft hij tot aan zijn pensioen gedaan; hij had er toen een werkzaam leven van ruim 50 jaar opzitten. Later toen de kinderen naar de middelbare school gingen, is Marij weer gaan werken en wel in de catering. Tot haar pensioen had ze haar standplaats bij Gemeente Helmond. In de avonduren is zij tot kort geleden als vrijwilligster actief geweest op de afdeling van demente ouderen bij Alphonsus in Mierlo-Hout. Naast het huishouden en haar werk was Marij ook heel sportief; jarenlang heeft ze gevolleybald, daarna nog getennist. Nu wandelt ze met haar vriendinnen wekelijks nog vele kilometers.

Ook Leon is sportief bezig geweest: hij heeft jaren ‘zonder veel succes’ gevoetbald bij enkele Helmondse amateurverenigingen. Zijn passie is echter het verzamelen van oude ansichten, foto’s en topografische boeken van Oost-Brabant, voornamelijk Helmond. Hij heeft na zo’n 40 jaar een ruime verzameling opgebouwd. Verder heeft hij een mooie verzameling grammofoonplaatjes, te weten 45-toeren-singletjes. Marij verzucht regelmatig “hij spaart alles behalve mij”. Ook in het verenigingsleven is Leon geen onbekende, hij is bestuurslid geweest bij Volleybalvereniging Polaris en bij Seniorenontmoetingscentrum ‘De Huijsacker’ in Mierlo-Hout. Zoals jullie weten is Leon tegenwoordig actief bij ons als steun-fractielid en notulist. Leon en Marij zijn erg gelukkig met hun twee zonen, de schoondochters en de vijf kleinkinderen. Zij hopen nog jaren hiervan te kunnen genieten. Artikel gepubliceerd door de Loop.

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x