Stem, maar niet op ons!

 

Helder Helmond heeft de afgelopen weken regelmatig de vraag gekregen voor stemadvies. De fractievoorzitter Martijn Rieter was 6 maart nog in de uitzending van GoedenMorgen Nederland om zijn mening te geven. Want juist landelijke thema`s lijken de overhand te nemen in deze verkiezingen. Daarom maakte Helder Helmond zelf een overzicht op hun website en roepen ze iedereen op om te gaan stemmen, maar niet op Helder Helmond!

Op 15 maart mag u weer gaan stemmen. Maar dit keer niet op ons. De afgelopen weken hebben we regelmatig de vraag gekregen voor een stemadvies. Een lastige vraag voor onze partij. Want wij hebben geen verbondenheid met andere partijen, niet in Den Haag (2e kamer) en ook niet in Den Bosch (de provincie).

Maar stemmen is belangrijk. En dat is ook meteen ons advies, ga stemmen! Want de provincie neemt belangrijke besluiten over wat er in Brabant gebeurt (en dus ook in Helmond). Denk aan verkeer (N279), bedrijventerreinen (BZOB) of Natuur (Zonnevelden of Bossen aanleggen).

Wij werden niet heel veel wijzer van de stemhulp (https://verkiezingen.brabant.nl/stemhulp) en dus vind je op onze website een overzicht van de partijen en hun verkiezinsprogramma`s. Heb je er vragen over, spreek ons dan aan. Dat kan op straat of in de wijk, maar ook via de website of social media. Door er met elkaar over te praten vorm je een beter beeld en standpunt om je stem uit te brengen.

In Brabant doen 20 partijen mee. Met in totaal 28 Helmondse kandidaten. Ook wij hebben niet alle verkiezingsprogramma`s gelezen. Maar hier hebben we een overzicht gemaakt van de partijen en wie de Helmondse kandidaten zijn. Ook hebben we daar enkele stukjes uit de verkiezingsprogramma’s overgenomen (geciteerd). We hebben daarbij specifiek gekeken naar zonnevelden, N279, bedrijventerreinen en rol/samenwerking met de gemeente. 

 

OVERZICHT:

[table id=1 /]

En mocht je het echt niet weten kan je altijd nog “blanco” stemmen. Dat doe je door naar het stembureau te gaan en géén enkel vakje op het stembiljet aan te kruisen. Een blanco stem wordt wel meegerekend in het opkomstpercentage, maar heeft geen invloed op de uitslag van de verkiezingen. Een blanco stem is een soort protest en is beter dan helemaal niet gaan. Wanneer je niet gaat wordt dat gezien als wel klagen maar ik wil niks doen. Terwijl een blanco stem juist laat zien dat je wel wil dat er iets gebeurt. Maar misschien dat we je hier toch kunnen overhalen op één partij te stemmen welke het best bij je past.

Wij gaan zeker stemmen, tot 15 maart in het stemhokje!

Alle verkiezingsprogramma's in PDF vorm:

Steun ons

We nodigen u uit om deel te nemen aan ons werk voor Helmond. U heeft inspraak bij het verkiezen van een bestuur en kandidaat-raadsleden, en bent van harte welkom bij de maandelijkse fractievergaderingen. Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen. Lees hieronder verder voor meer informatie over de voordelen waar u van kunt profiteren!

Lid worden
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x