Troost in Erkenning: Peter Warmerdam Deelt Zijn Gevoelens na Helder Helmond Award

*Helmond, 31 januari 2024*

Geachte Helmondse Gemeenschap,

Op de avond van zondag 14 januari, tijdens de bezielende nieuwjaarsreceptie van Helder Helmond, werd een bijzonder hoofdstuk toegevoegd aan de erelijst van toewijding en gemeenschapszin. Peter Warmerdam, een naam die al lang synoniem staat voor vrijwillige inzet en liefde voor Helmond, werd geëerd met de Helder Helmond Award 2023. Dit eerbetoon, dat zijn bescheidenheid overtrof, belichtte zijn buitengewone bijdrage aan de stad en haar inwoners gedurende vele jaren.

In zijn eigen woorden uit de dankbrief aan Helder Helmond: “Deze onderscheiding had ik niet verwacht en ik voelde mij dan ook zeer vereerd dat deze prijs mij ten deel is gevallen.”

De uitreiking van de Helder Helmond Award aan Peter Warmerdam was een moment doordrenkt van emoties en onverwachte eer. Zijn decennialange inzet als vrijwilliger voor Helmond en haar inwoners werd met deze prestigieuze onderscheiding officieel erkend. Zijn reactie op dit onverwachte eerbetoon was van diepe dankbaarheid, een gevoel van eer dat hem overspoelde.

Peter benadrukt de bijzondere betekenis voor zijn gezin in deze uitdagende tijd: “Ook het feit dat mijn vrouw hierin werd betrokken vond ik heel mooi, des te meer dat we door allerlei omstandigheden niet in de meest gelukkige episode van ons leven zitten, en draagt deze onderscheiding positief bij aan ons welbevinden.”

Wat deze erkenning nog specialer maakte, was de betrokkenheid van zijn vrouw, Marie Thérèse Warmerdam-Bouwmans. In een tijd van persoonlijke uitdagingen voegde deze gezamenlijke waardering een straaltje positiviteit toe aan hun leven. Een gezin dat door allerlei omstandigheden niet in de meest gelukkige episode van hun leven verkeert, voelt nu de omhelzing van de gemeenschap en de warmte van deze onderscheiding.

De betekenis van de Helder Helmond Award 2023 gaat echter verder dan de persoonlijke prestaties van Peter Warmerdam. Het is een eerbetoon aan een overleden zoon, Danny, wiens passie voor fotografie de drijvende kracht was achter het succesvolle evenement ‘Muziek in Beeld’. In zijn eigen woorden: “Ik heb deze onderscheiding opgedragen aan onze in maart 2022 overleden zoon Danny. Meestal gebeurt het andersom maar het was onze Danny die mij op het pad van de fotografie heeft gezet.”

De respons van de gemeenschap op deze onderscheiding was overweldigend. Peter Warmerdam deelt zijn ervaring: “Naast de vele honderden reacties op sociale media die niet alleen feliciteerden maar ook veel uitspraken dat het verdiend was deden mij ontzettend goed.”

Het artikel in weekblad De Loop heeft niet alleen zijn prestaties belicht maar heeft er ook toe geleid dat hij nu regelmatig op straat wordt aangesproken, waardoor hij steeds meer een bekende Helmonder wordt. In zijn eigen woorden: “Het artikel in weekblad De Loop heeft daarnaast ook er aan bijgedragen dat ik regelmatig op straat word aangesproken en, zoals ik het voel, een bekende Helmonder begin te worden.”

De Helder Helmond Award 2023 is niet alleen een erkenning van individuele inspanningen; het is een viering van gemeenschapszin, van saamhorigheid en waardering voor degenen die onbaatzuchtig hun tijd en energie geven voor het welzijn van anderen. We feliciteren Peter Warmerdam van harte met deze welverdiende eer en bedanken Helder Helmond voor het erkennen en vieren van de ware helden in onze gemeenschap.

Met vriendelijke groet,

Team Helder Helmond

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x