Helder Helmond vraagt aandacht voor schrijnende corona-situatie

HELMOND – Al 11 weken moet Mother Nature’s Finest in Helmond haar deuren gesloten houden van de gemeente, terwijl het Rijk opening wél toestaat. Eigenaren Jan en Nancy de Kloe maken zodoende geen aanspraak op coronasteun en zitten inmiddels met de handen in het haar. Helder Helmond stelt daarom vragen aan het college van B en W.

Helder Helmond staat in nauw contact met Jan en Nancy en kreeg zodoende een duidelijk beeld van de situatie. De twee runnen Mother Nature’s Finest, een natuurwinkel waar medicinale hennepproducten worden verkocht. Ondersteunende middelen waar mensen met uiteenlopende klachten baat bij kunnen hebben. Om die reden staat het Rijk opening wél toe. Omdat de partij de zorgen van de twee deelt, heeft raadslid Martijn Rieter inmiddels een reeks vragen gesteld aan het college van B en W.  “Ons bekruipt het gevoel dat ze op meerdere gebieden door de gemeente worden tegengewerkt. Vandaar deze vragen, zodat de gemeente kan verklaren waarom er zo wordt gehandeld. En meteen een oproep: kom zo snel mogelijk met een oplossing”, aldus Rieter. Mogelijk onterecht zijn Jan en Nancy dus 11 weken lang inkomsten misgelopen. Daarbij is het een dubbele klap, omdat ze bij het Rijk niet in aanmerkingen komen voor coronacompensatie.

Incorrecte beeldvorming
In tegenstelling tot wat wethouder Van de Brug tijdens de meest recente gemeenteraadsvergadering beloofde, krijgen niet alle ondernemers duidelijkheid over waarom ze wel of niet open mogen. Dat blijkt uit de casus De Kloe, waarin de ondernemers ogenschijnlijk aan het lijntje worden gehouden. Daarbij wijzen gesprekken op een incorrecte beeldvorming, waarbij de gemeente de zaak als een verkapte coffeeshop ziet. Dit is echter geenszins het geval, in de winkel worden enkel legale producten met een medicinale basis verkocht. Tot slot blijkt de gemeente de medicijnen van Jan en Nancy niet te willen vergoeden, terwijl de rechter daartoe wel de opdracht heeft gegeven. De twee gaan zowel psychisch als lichamelijk snel achteruit als deze producten niet ter beschikking komen. Daarom heeft Helder Helmond ook hierover vragen gesteld. Lees onderin de volledige brief met schriftelijke vragen terug.

Brief oplossing voor mother natures finest-pdf

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x