Helmonder wacht al bijna 1,5 jaar op een reactie van het college!

Wij zijn als Helder Helmond benaderd door de bewoners van de Saxofoonstraat over de verkeersveiligheid van deze straat. Er is door de gemeente en afdeling verkeer een aanpassing gedaan op de Saxofoonstraat. De weg en de stoep is daar versmalt om extra gemeentegroen aan te leggen met het oog op milieuadaptatie. Dit terwijl de wijk grenst aan de Bundertjes en Volkstuin De Donselaar. Deze wegversmalling zorgt voor veel onveilige situaties. Het gemeentegroen is hier dus meer van belang dan de verkeersveiligheid. Dit kan volgens Helder Helmond nooit de bedoeling zijn!

In het voortraject is er uit oogpunt van de verkeersveiligheid door de bewoners van deze straat al bezwaar gemaakt tegen deze versmalling van de weg. Omdat er niet wordt ingegrepen door de gemeente zetten de bewoners van deze straat massaal hun auto met 1 wiel op de stoep en de spiegels ingeklapt. Dat lijkt ons een duidelijk teken aan de wand. Het tweede deel van de Saxofoonstraat komt nog aan de beurt. De bewoners willen erger voorkomen en beslist geen versmalling van de weg om de situatie veilig te houden voor iedereen.

Dhr. T. Crooijmans heeft over deze situatie in een brief al aandacht gevraagd. Hier heeft hij nog steeds geen antwoord op gekregen. De brief is van januari 2020. Hij wacht dus al bijna anderhalf jaar op een antwoord van het college. Vandaar dat raadslid Alexandra Koolen hier opheldering om vraagt. Zoals u ziet op de foto weer of geen weer, Helder Helmond gaat met u graag het gesprek aan. Wilt u ook graag met ons het gesprek aangaan? Mail ons naar: stemhelderhelmond@gmail.com

Brief saxofoonstraat

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x