Ondoordachte Bouwwoede leidt weer tot tegenvaller voor Helmond

Wederom een tegenvaller voor het college van B&W. Het recente besluit van de Raad van State om het bestemmingsplan voor hartje Mierlo Hout te vernietigen, werpt een verontrustend licht op de onzorgvuldige en ondoordachte ‘bouwen, bouwen, bouwen’ aanpak van de wethouder.

afbeelding: vanstockking op Freepik

Haar ongeremde bouwwoede, die als doel heeft om snel huizen te bouwen, blijkt nu alleen maar vertraging tot gevolg te hebben. Dit bestemmingsplan is niet de eerste en helaas waarschijnlijk niet de laatste mislukking in de reeks van onnadenkende bouwprojecten.

De wethouder lijkt meer gefocust te zijn op het creëren van een bouwimago dan op het waarborgen van duurzame ontwikkeling en kwaliteit van leven voor de inwoners. Het gebrek aan degelijk onderzoek naar de impact op de omgeving, effecten voor omwonenden en ruimtelijke ordening heeft geleid tot een plan dat wankelt.

Willem Boetzkes

''De wethouder haar 'bouwen, bouwen, bouwen' benadering mag dan indrukwekkend klinken, maar het doet de stad en haar inwoners meer kwaad dan goed.''

De wethouder mag dan snel willen handelen, maar het is duidelijk dat snelheid zonder zorgvuldigheid alleen maar tot meer ellende leidt. Het is ook niet de eerste keer dat de gemeente Helmond geconfronteerd wordt met de nadelige gevolgen van deze aanpak. Eerdere bouwprojecten in Stiphout hebben al geleid tot kale vlaktes in het dorp, overlast en woedende verenigingen.

Het lijkt erop dat de wethouder weigert te leren van haar fouten. Het wordt tijd dat de wethouder haar focus verlegt van snelle bouw naar doordachte ontwikkeling. Dit betekent goed onderzoek, een planmatige aanpak en het belang van inwoners vooropzetten. Kortom, de recente vernietiging van een bestemmingsplan door de Raad van State is onderdeel van een groter probleem in Helmond. De wethouder haar ‘bouwen, bouwen, bouwen’ benadering mag dan indrukwekkend klinken, maar het doet de stad en haar inwoners meer kwaad dan goed.

Het is tijd voor verandering, de inwoners van Helmond verdienen niets minder dan een leefbare, duurzame toekomst.

Willem Boetzkes raadslid voor Helder Helmond

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x