Bestemmingsplan ’t Hout

Afgelopen tijd was er het een en ander te doen betreft een bestemmingsplan in Mierlo-Hout. Oftewel een nieuw complex met kantoorruimte, nieuwe huurwoningen en een ondergrondse parkeergarage.

Na een aantal tegengeluiden van buurtbewoners nam Helder Helmond stappen om meer informatie op te halen. Zo sloten we aan bij de buurtbijeenkomst. We vinden het belangrijk om te weten wat er in de wijk speelt en nemen dat mee in onze besluitvorming.

”Tot zover is het een lastig dossier voor ons.” Aldus Willem Boetzkes ”Enerzijds zien wij de kracht en het potentieel van dit plan. Alphonsus is tenslotte een begrip in Helmond en een mooie locatie die het verdient om vernieuwd te worden. Niet alleen vanuit Mierlo-Hout maar vanuit heel Helmond vinden mensen daar een fijne plek met de juiste zorg.”

”Anderzijds zien we de weerstand bij de omwonenden én bij aangrenzende ondernemers. Het lijkt erop dat het voortraject richting de omgeving vooral gericht is geweest op informeren en niet op participeren. Terwijl juist dát is wat wij belangrijk vinden. Niet over de mensen maar mét de mensen praten.”

Daarbovenop komt dat wij vanuit onze fractie(-ondersteuning) veel inhoudelijke vraagtekens plaatsen bij dit plan. Boetzkes stelde hier namens Helder Helmond dan ook een aantal technische vragen over aan de Gemeente. Onder andere over de specifieke risico’s (zgn. restrisico’s). Lees hier de beantwoording:

Willem Boetzkes

''Het is een prachtig plan dat het niet verdient om jaren te gaan vertragen als gevolg van juridische procedures. Wij zien dat er onder de omwonende zeker ruimte is voor dialoog, maar het plan is nog niet gereed voor beraadslaging.''

Raadsvergadering

In de raadsvergadering van 12 juli stelde Willem dan ook voor om het punt ”Vaststellen bestemmingsplan ’t Hout – Hoofdstraat – Pastoor Elsenstraat” van de agenda te halen. Wij zijn namelijk van mening dat dit plan niet gereed is voor beraadslaging. 

”Het is in essentie een prachtig plan dat het niet verdient om jaren te gaan vertragen als gevolg van juridische procedures. Wij hebben afgelopen zondag bij een buurtbijeenkomst gezien dat er onder de omwonende zeker ruimte is voor de dialoog. En ook de aanwezigheid van Savant bij deze bijeenkomst toon een grote bereidwilligheid aan om het gesprek te voeren. De eerste stappen om tot elkaar te komen zijn daarmee eigenlijk al gezet. Met een beetje regie vanuit de gemeente/wethouder verwachten wij dat de enkele maanden welke wij nu vertragen potentieel enkele jaren tijdswinst oplevert.” Aldus Willem.

Willem Boetzkes in Raadzaal Boscotondo over het bestemmingsplan.

Beeldmateriaal

De volledige bijdrage Helder Helmond

Steun onze beweging!

Steun ons werk voor Helmond. U krijgt inspraak bij het kiezen van bestuur en kandidaat raadsleden, bent welkom bij de maandelijkse fractievergadering en nog vele andere voordelen! Lees hieronder welke!

Lid worden
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x