Brandbrief Energierekeningen

Helder Helmond heeft vragen gesteld aan de Gemeente betreft een brandbrief van scholen (ook in Helmond) die hun rekening zien vertwaalfvoudigen (!)

Deze tijd zien we steeds vaker nieuws betreft de Minister van Energie Rob Jetten. ,,De Kamer eist dat minister Rob Jetten voor Klimaat en Energie met een oplossing komt voor de energiecrisis. In het debat over de gasmarkt wordt hij overspoeld met plannen en proefballonnen..” (bron: bnr.nl) Ook (Helmondse) scholen werden door Jetten eerder dit jaar verplicht om hun energiecontract bij de Russische leverancier Gazprom op te zeggen.

,,OMO heeft de verplichting om over te stappen naar een andere leverancier opgevolgd, maar is daardoor veel duurder uit. Op jaarbasis bedraagt de energierekening niet 1,2 miljoen, maar een slordige 15 miljoen euro.”

Noodkreet Brabantse scholen: energierekening van 1,2 naar 15 miljoen, ook TU/e veel meer kwijt | Peperduur najaar | ed.nl

Daarom stelde Helder Helmond de volgende vragen aan de Gemeente:

Uw mening geven?

Dat kan! Reageer hieronder op dit onderwerp. Inloggen is niet nodig!

Reageren

Het is helder dat dit zo niet langer door kan gaan. De energierekeningen worden voor burger en ondernemer steeds moeilijker te betalen. Ook scholen zijn niet meer veilig. Ons verkiezingsprogramma mag duidelijk zijn: 

,,Helmond klimaatneutraal in 2035 is onhaalbaar. Dat realisme moet daarom voldoende doorklinken bij beleidskeuzes. Nu geen paniekvoetbal maar gedegen, toekomstbestendige besluiten.”

Energierekeningen worden alsmaar duurder, moet de Gemeente hierin bijspringen?
  • Nee, de Gemeente Helmond moet zich focussen op de lokale taken en het rijk oproepen verantwoordelijkheid te nemen. 52%, 17 stemmen
    17 stemmen 52%
    17 stemmen - 52% van alle stemmen
  • Ja, de Gemeente Helmond moet bij zaken als scholing en ondernemers bijspringen om lasten te verlagen. 48%, 16 stemmen
    16 stemmen 48%
    16 stemmen - 48% van alle stemmen
Totaal aantal stemmen: 33
20 september 2022 - 27 september 2022
De poll is beëindigd
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x