Helder Helmond en Helmond Aktief onderzoeken een fusie

De leden van de politieke partijen Helder Helmond en Helmond Aktief hebben vorige week ingestemd met een intentieverklaring tot fusie. De uitslag van een onderzoek naar de meerwaarde van samenwerking moet einde van dit jaar definitief duidelijkheid geven. Voorafgaande aan dit besluit hebben de fracties van beide partijen deze zomer intensief gesproken over hun politieke agenda’s. Zij herkennen veel overeenkomsten. De partijen blijken in de praktijk vaak hetzelfde te denken over politieke thema’s die van belang zijn voor de Helmonders.

De gemeenteraad van Helmond kent momenteel vier lokale partijen waarvan drie in de oppositie. Deze versnippering in de gemeenteraad is volgens Helder Helmond en Helmond Aktief niet altijd effectief genoeg om de lokale belangen in de Raad voorrang te geven. Dit was een belangrijke reden om het onderzoek naar samenwerking te starten.


In aanwezigheid van de fractievoorzitters Michael Rieter van Helder Helmond (links) en Berry Smits van Helmond Aktief (rechts) tekenen de bestuursvoorzitters Cor Koolen van Helder Helmond (rechts) en Sjef van Tilburg van Helmond Aktief (links) de intentieverklaring tot fusie.

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x