post

Helder Helmond bezorgd over afvaldumpingen

HELMOND – Helder Helmond is bezorgd over het toegenomen aantal afvaldumpingen. Zowel in de stad als in de bossen werden in de afgelopen weken meer dumpingen geconstateerd. De partij wil daarom van het college weten of de toename ook in de cijfers is terug te zien, en of dit mogelijk verband houdt met de onlangs ingestelde maatregelen bij de milieustraat. Daarvoor zijn inmiddels raadsvragen ingediend door raadslid Alexandra Koolen.

Helder Helmond ontving in de afgelopen weken opvallend veel brieven en reacties van inwoners over afvaldumpingen. Leden van de partij zijn daarom op meerdere locaties gaan kijken. En inderdaad, steeds werd gedumpt afval aangetroffen. In de bossen rondom de stad, maar ook in bijvoorbeeld de Heistraat is het een puinhoop (zie foto’s in de bijlage). Het loopt uiteen van regulier huis-, tuin- en keukenafval tot complete bankstellen. Onwenselijk, maar daarnaast ook gevaarlijk. Zo werd afgelopen vrijdag aan de Heikantse Beemdweg een achtergelaten bankstel in brand gestoken, waarvoor de hulpdiensten moesten uitrukken.

De toename van het aantal meldingen is ingezet sinds de nieuwe maatregelen bij de milieustraat van kracht zijn. Helder Helmond heeft begrip voor die maatregelen als gevolg van de extreme drukte in de afgelopen weken. Wel is de partij bezorgd over de mogelijke gevolgen. Helder Helmond wil daarom weten of het college deze zorgen deelt, en wat er op korte termijn tegen de dumpingen kan worden gedaan. Treft u een afvaldumping bij in de buurt aan? Meldt het via de BuitenBeter app, dan komt uw melding binnen bij de gemeente Helmond. Lees hieronder haar volledige brief terug.

Ook Omroep Brabant berichtte hierover. Klik hier om naar het bericht van Omroep Brabant te gaan.

brief alexandra dumpingen-geconverteerd

2 thoughts on “Helder Helmond bezorgd over afvaldumpingen

 1. Beste Alexandra.

  De Buiten Beter App. is een heel goede app.
  Ik heb U daar op de bijeenkomst van Helder Helmond in De Fonkel ook over aangesproken.
  Ook de verwerking door de gemeente kort besproken en het probleem
  De Gemeente Helmond is niet aangesloten bij deze app.
  Zij krijgen de melding wel binnen, maar de gemeente gaat deze weer in hun systeem zetten en dan wordt deze zodanig verminkt, dat het belangrijkste kaartje, waarop de exacte locatie via een pointer (GPS ) (Er zit een probleem in de Buitenbeter App. want die zoekt het dichtsbijzijnde huis en zet dat als locatie neer, en dat kan 500 meter verderop liggen en in het gemeentesysteem wordt dit als exacte locatie vernoemd) wordt aangegeven samen met de foto van het gestorte vuil. Dit kaartje wordt niet overgenomen in het gemeentelijk systeem . Ik heb daar Wethouder de Vries ook een paar maal over aangesproken en ook enkele ambtenaren in het verleden en ook de Stadswacht meerdere malen. Ik heb dit al meerdere jaren gezegd. Ook degene, die het invult in het gemeensysteem. Ik heb ook meerdere malen voorgesteld om de complete Email van Buitenbeter door te sturen naar Blink, zodat de vuilnisophaler niet hoeft te zoeken. Dat was teveel werk werd me gezegd. Vorige week zondag heb ik oa. 2 meldingen gedaan op het Piet van Bokhovenpad. Er lagen enkele vuilniszakken op 150 meter vanaf de Vossenbeemd aan de linkerzijde. en de 2de melding was ,dat er op ongeveer 300 meter vanaf de Vossenbeemd aan de rechterzijde enkele vuilniszakken gedumpt waren. Deze leken van dezelfde persoon af te komen. Voor beide de BBapp gebruikt en voor de ene locatie werd Piet van Bokhovenpad 1 gebruikt en voor de andere melding Vlierdensedijk 103 . De ophalers kregen de gegevens van de Gemeente met de foto’s en geen kaart. Bij Blink 2 verschillende ophalers deze melding. Dinsdagmorgen werd ik gebeld door ophaalster ,die de Wijk Brouwhuis heeft, dat ze de vuilniszakken niet kon vinden en ook geen bos kon ontdekken, wat op de foto stond. Zij had de melding met Vlierdensedijk 103 gekregen. Ze was al een hele tijd aan het zoeken voor dat ze me belde. Ik heb haar toen telefonisch naar de plek geleid waar het was. Daar ook weer 15 minuten mee bezig geweest omhaar eea uit te leggen. Daarbij was ook nog de discussie, dat ik het verkeerd ingevuld had. Dat was ook nog buiten haar wijk. Zij heeft het toen op beide locaties opgeruimd. Ook deze keer kostte het veel meer tijd en ook geld. Terwijl het zo simpel is om de Email van Buitenbeter compleet door te sturen naar Blink en ophaler mee te geven. Thuis krijg je de melding van BuitenBeter binnen en daarna de melding van de Gemeente die niet compleet is en daardoor veel extra geld en tijd kost.

 2. Even een kleine aanvulling: de afvaldumping in Heistraat is een structureel probleem dat al langer bestaat. Na het weghalen van de toezichtcamera’s is dumping toegenomen. Het sluiten van de milieustraat heeft er wel voor gezorgd dat er grote hopen worden neergegooid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *