Helder Helmond bezorgd over afvaldumpingen

HELMOND – Helder Helmond is bezorgd over het toegenomen aantal afvaldumpingen. Zowel in de stad als in de bossen werden in de afgelopen weken meer dumpingen geconstateerd. De partij wil daarom van het college weten of de toename ook in de cijfers is terug te zien, en of dit mogelijk verband houdt met de onlangs ingestelde maatregelen bij de milieustraat. Daarvoor zijn inmiddels raadsvragen ingediend door raadslid Alexandra Koolen.

Helder Helmond ontving in de afgelopen weken opvallend veel brieven en reacties van inwoners over afvaldumpingen. Leden van de partij zijn daarom op meerdere locaties gaan kijken. En inderdaad, steeds werd gedumpt afval aangetroffen. In de bossen rondom de stad, maar ook in bijvoorbeeld de Heistraat is het een puinhoop (zie foto’s in de bijlage). Het loopt uiteen van regulier huis-, tuin- en keukenafval tot complete bankstellen. Onwenselijk, maar daarnaast ook gevaarlijk. Zo werd afgelopen vrijdag aan de Heikantse Beemdweg een achtergelaten bankstel in brand gestoken, waarvoor de hulpdiensten moesten uitrukken.

De toename van het aantal meldingen is ingezet sinds de nieuwe maatregelen bij de milieustraat van kracht zijn. Helder Helmond heeft begrip voor die maatregelen als gevolg van de extreme drukte in de afgelopen weken. Wel is de partij bezorgd over de mogelijke gevolgen. Helder Helmond wil daarom weten of het college deze zorgen deelt, en wat er op korte termijn tegen de dumpingen kan worden gedaan. Treft u een afvaldumping bij in de buurt aan? Meldt het via de BuitenBeter app, dan komt uw melding binnen bij de gemeente Helmond. Lees hieronder haar volledige brief terug.

Ook Omroep Brabant berichtte hierover. Klik hier om naar het bericht van Omroep Brabant te gaan.

brief alexandra dumpingen-geconverteerd

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x