Twee leden Helder Helmond koninklijk onderscheiden!!

Namens de vereniging Helder Helmond feliciteren bestuur en fractie onze leden Frans van de Leur en René van de Westerlo van harte met het krijgen van hun koninklijke onderscheiding vrijdag 24 april ter gelegenheid van Koningsdag 2020. Vanwege de corona-crisis gebeurde dat dit jaar weliswaar heel sober maar was het voor de ontvangers een onverwacht en emotioneel moment. In een live video verbinding met burgemeester Blanksma werden beide heren in een persoonlijk gesprek medegedeeld dat koning Willem-Alexander het hem behaagt had om beide Helmonders te decoreren. Overigens zullen de echte lintjes pas later dit jaar – ná corona – alsnog op feestelijke wijze worden opgespeld.

Frans van de Leur is al jaren een trouw lid van Helder Helmond en stond in 2018 ook op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Maar Frans kreeg zijn lintje voor zijn niet aflatende inzet en activiteiten voor de RK Parochie Heilige Lambertus. O.a. bekend met zijn begeleiding van de restauratie van de muurschilderingen door stageaires van het Lucas College uit Boxtel waar hij zelf docent was. Verder is hij al 67 jaar lid van het Sint Jozefkoor maar ook al 62 jaar danser én filmer bij de Morrisdansers en al heel veel jaren lid van Mannenkoor Lambardi. En sinds 2014 vrijwilliger in de Gaviolizaal waar hij samen met zijn vrouw Mieke regelmatig achter de bar te vinden was. Voor al deze activiteiten is hij lid geworden in de Orde van Oranje Nassau.

René van de Westerlo, die sinds de oprichting in 2005 betrokken is bij onze partij, en al vijf-en-half jaar burgerraadslid is, is zelfs tot ridder benoemd in de Orde van Oranje Nassau. Deze hoge onderscheiding ontving hij met name als duivenmelker voor bijna 40 jaar bestuurslidmaatschap van de landelijke Steiger- Stellerkropclub Nederland. Maar René is natuurlijk vooral bekend voor zijn belangeloze enorme inzet voor zijn Annawijk. Hij is verder tientallen jaren actief geweest voor carnavalsvereniging De Olietrappers en buurthuis St.Anna. Al 5 jaar is hij boegbeeld van de door hem opgerichte Stichting Belangengroep Annawijk.

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x