Stelling: Ballonnen oplaten moet kunnen in Helmond!

Het college wil het oplaten van ballonnen verbieden in Helmond. Ballonnen gevuld met helium of vuur mogen dan vanaf 2020 niet meer de lucht in gelaten worden. Wij als Helder Helmond vinden dit wel heel erg ver gaan en zijn benieuwd naar de mening van de Helmonder. Stem nu op onze nieuwe stelling en laat in een reactie weten waarom u voor iets kiest!

Stelling: Ballonnen oplaten moet kunnen in Helmond!

Stelling: Ballonnen oplaten moet kunnen in Helmond!

Bedankt voor het stemmen, laat een reactie achter!

24 thoughts on “Stelling: Ballonnen oplaten moet kunnen in Helmond!

  1. Ik vind dat de gemeente Helmond grootschalige ballonnen acties uitsluitend mag toestaan mits er een vergunning is afgegeven met als kwaliteitsnorm dat uitsluitend ballonnen worden toegelaten die volledig biologisch afbreekbaar zijn. Wie ruimt immers het restafval op wat verspreid en ongecontroleerd weer naar de grond komt?

  2. Ik ben in principe niet tegen het zuiver houden van de natuur, maar zoals al meer mensen hier zeggen: wat gaan ze nog meer verbieden? Mijns inziens gaan er tegenwoordig niet meer zoveel ballonnen de lucht in. Vroeger had je nog ballonnen wedstrijden met kaartjes eraan. Maar ja, toen gooide de jeugd ook bijna nooit rommel op straat en vernielden ze niet zo veel als tegenwoordig. Want dan was je de Sjaak als je thuis kwam. Met nieuwjaar een wensballon moet kunnen. De meeste kaarsjes die daar in zitten zijn al uit voordat ze hoog in de lucht zijn en ze zijn van papier. Ik denk dat de gemeente zich drukker moet maken om andere zaken die in onze stad spelen.

  3. Ballonnen veroorzaken veel vervuiling en vogelleed. Wij kunnen best zonder ballonnen. Genoeg feestelijke alternatieven te bedenken hoor.

  4. De ballon vervuiling is waarschijnlijk groter dan je denkt. Ik wandel veel door bossen en overal hangen ballonresten waar één keer plezier mee is gemaakt maar waar mens en dier daarna nog jaren last van hebben. Als mensen hun eigen ballonnen nu ook zelf weer mee zouden opruimen …. Ze de lucht in sturen maakt het nog erger want waar komen die neer en wie ruimt die op?

    • Ik vind dat het oplaten van ballonnen,niks toevoegt,aan bepaalde evenementen,het werkt idd,vervuilend,en onze waterpartijen in de div wijken,met eenden,w Piet en er ook niet beter van vandaar, dat ze het voor mij mogen “verbieden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *