Actie tegen laaggeletterdheid

Vrijdag én zaterdag kunt u naar de bibliotheek in Helmond om aan te schuiven voor een goed gesprek en een leuke workshop! In 2017 onderschreef Helder Helmond en motie tegen laaggeletterdheid in Helmond. Deze vind je hier terug:

Motie-gratis-bibliotheekpassen-in-strijd-tegen-laaggeletterdheid-Helmond.pdf (deweblogvanhelmond.nl)

 

Wij vinden het belangrijk dat alle Helmonders zelfredzaam en sociaal actief zijn. Van 8 t/m 14 september is het in heel Nederland de Week van Lezen en Schrijven. Dan maken honderden organisaties duidelijk dat het niet vreemd is moeite te hebben met lezen, schrijven of rekenen. Het Taalhuis bestaat uit de LEV Groep, het ROC Ter AA, de gemeente en de Bibliotheek Helmond-Peel.

De Bibliotheek

,,De Nederlandse taal is voor veel mensen best ingewikkeld. In Helmond geldt dat zelfs voor 1 op de 6 inwoners. Zij hebben moeite met lezen en schrijven en dat betekent dat zij een brief lezen lastig vinden, maar ook ondertiteling op tv. Vaak vinden zij het ook lastig om om te gaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. Het gaat hierbij om maar liefst 2,5 miljoen volwassenen in Nederland. In Helmond helpt het Taalhuis hen gratis. In de bibliotheek zijn er tijdens de Week van Lezen en Schrijven twee activiteiten waarbij het gaat over taal.”

Datums
  •  vrijdag 9-september tussen 14.00 en 16.00
  • zaterdag 10-september tussen 11.00 en 12.00
Koffie en een babbel

,,De koffie en thee staat klaar in de bieb! We luisteren naar elkaars ervaringen. Praat jij mee? Gewoon luisteren mag ook. Je kent vast iemand die moeite heeft met lezen. Kom dan gerust samen met die persoon!”

Knutselen

,,Ook op zaterdag 10 september van 11.00 tot 12.00 uur is er in Bibliotheek Helmond een creatieve letterworkshop: Versier je eigen tekst op hout of kaart. Bij deze workshop versier je met acrylverf of speciale viltstiften een mooie, korte tekst op een stuk hout of kaart met standaard. Je mag zelf bedenken wat je er op zet of je krijgt hier hulp bij. Na afloop neem je mee wat je gemaakt hebt.Leuk voor jong (vanaf 9 jaar) én oud! Bijvoorbeeld voor een kleinkind samen met opa of oma. Meedoen kost 2,50 euro per persoon. De bibliotheek vindt het fijn als mensen zich aanmelden, dan weten zij op hoeveel mensen zij kunnen rekenen.”

Aanmelden kan via de website, maar ook telefonisch via 0492 522 220 of in de bibliotheek.

Overige informatie hier en hier.

Steun onze beweging!

Steun ons werk voor Helmond. U krijgt inspraak bij het kiezen van bestuur en kandidaat raadsleden, bent welkom bij de maandelijkse fractievergadering en nog vele andere voordelen! Lees hieronder welke!

Lid worden
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x