Volledige steun groot logistiek

Tijdens de laatste raadsvergadering heeft onze fractie een wijziging voorgesteld op een raadsvoorstel om grote logistieke blokkendozen in Helmond te beperken. Dit voorstel is unaniem aangenomen door de gemeenteraad, met steun van iedereen! Hierdoor kan Helmond zelf beslissen onder welke voorwaarden deze bedrijven mogen komen en of ze bijdragen aan de werkgelegenheid en economische groei, zonder overlast voor de omgeving.

Een kleine maar belangrijke wijziging. Deze zorgt dat Helmond zelf kan besluiten onder welke voorwaarden en waar het deze logistieke bedrijven gaat toestaan. Want ondanks voornemens van de provincie om ‘verdozing van het landschap’ terug te dringen, komen er tot eind 2023 nog zeker 64 grote distributiecentra bij in Nederland. Dat blijkt uit een analyse van cijfers van Cobouw door platform voor onderzoeksjournalistiek Investico en Pointer.

Willem Boetzkes

''Helder Helmond wil alleen groot logistiek toestaan wanneer deze bijdragen aan de werkgelegenheid, de economische groei van onze stad én géén overlast veroorzaken voor de omgeving.''

Hoewel er veel voordelen verbonden aan het opzetten van een logistieke hub in Helmond; de stad beschikt over een uitstekende infrastructuur met vele wegen en spoorlijnen en het is ook goed gelegen met toegang tot vele dorpen en steden in Noord-Brabant,  wil Helder Helmond deze alleen toestaan wanneer deze bijdragen aan de werkgelegenheid, de economische groei van onze stad én géén overlast veroorzaken voor de omgeving.

De distributiecentra komen in ruim de helft van de gevallen te staan op bestaande bedrijventerreinen zoals bijvoorbeeld het BZOB in Helmond. Mede door de wijziging zullen de bedrijven een positieve invloed hebben op de plaatselijke infrastructuur. Daarnaast kunnen veel mensen in de stad straks een baan krijgen bij een van deze bedrijven, waardoor de werkgelegenheid in de stad zal toenemen.

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x